Der findes et hav af kinesiske restauranter rundt omkring i Danmark. Disse steder tilbyder ofte buffet, hvilket giver dig rig mulighed for at prøve en masse forskellige retter i løbet af en aften. Nedenfor kan du læse mere om det kinesiske køkken og den kinesiske madlavningstradition.
Det kinesiske køkken
Det kinesiske køkken har en af de ældste madlavningstraditioner verden over. Derudover er den kinesiske madlavning yderst varieret. Ofte vil det i den kinesiske madlavning være kulhydraterne som udgør hovedparten af måltiderne i form af eksempelvis ris eller nudler, der er helt centrale i mange kinesiske måltider. Kinesisk mad er dog ikke bare kinesisk mad. Kina er et stort land og derfor variere de kinesiske madlavningstraditioner alt efter, hvilken kinesisk provins retterne tilhører.
Et hav af smagsoplevelser
At tage ud at spise på et af de mange kinesiske spisesteder i Danmark kan være en fantastisk oplevelse. Ofte vil du i det kinesiske køkken blive mødt af spændende smagskombinationer, som ikke er klassiske i de danske retter. Det kinesiske køkken rummer et hav af forskellige retter og det kan derfor være svært af besluttet, hvad man skal prøve, når man tager ud at spise på et kinesisk spisested.
En af de retter, der helt sikkert er værd at prøve er dumplings. En dumpling består af et stykke dej, som vikles rundt om noget fyld. Dette fyld kan bestå af alt fra frisk, hakket kød eller grøntsager. Dumplings kan tilberedes på mage forskellige måder, men ofte vil de blive dampet i en lille bambuskurv. Dumplings findes således i alle former og farver, og tager du ud og spiser på et kinesiske spisested vil du derfor kunne smage mange forskellige varianter. Du vil derfor helt sikkert kunne finde en type af dumplings som vil falde i din smag.